За инфарктен път между Враца и Криводол, сигнализира наш зрител. Огромни дупки тормозят шофьорите. Често заради тях стават и катастрофи.

Дупките са до разклона за село Лиляче и са само две, но се намират на завои, големи са и са се отворили на терени, които пропадат.

„На кой да се оплачем за тия две дупки, които са толко опасни, като аз съм чупил амортисьор на горната дупка, а тук се обърна жена, зорлем остана жива жената”, коментира автобусният шофьор Тодор Янчев.

Тъй като минава по десет пъти на ден по този път, Тодор винаги намалява и ги заобикаля. Но когато отсреща идва друга кола, варианти няма. „Като се срещнат двата автомобила, трябва да скачаш у дупката, няма накъде да отбиеш”, обясни той.

Дупките са с диаметър по метър. Не заемат цялото платно, но са още по-опасни, защото са по-дълбоки и високата скорост може да се окаже смъртоносна.

И който не познава района, трябва да набие рязко спирачки, ако иска да запази автомобила си.

Едва ли става въпрос за некачествено асфалтиране, защото останалите кръпки не са мръднали от година. Явно двата участъка се нуждаят от допълнително укрепване, и то веднага, предупреждават шофьорите, за да не вземе поредната преобърната кола този път наистина жертва.