Заловиха селски кмет с отстреляна сърна в автомобила му посред бял ден край Бяла Слатина. Той твърди, че не е бракониер, а е заловен, докато сам преследвал бракониерите.

Вчера следобед, след подаден сигнал на телефон 112, полиция и горски спират за проверка в гората джип, управляван от кмета на село Драшан Петър Петров. Вътре намират ловното му оръжие и труп на сърна.

Кметът има своя версия: Докато бил на работното си място, той чул изстрели и кучешки лай в гората, качил се в личния си автомобил заедно с личната си ловна пушка и тръгнал да преследва бракониерите.

„...И в тоя момент погледнах и двама човека тичаха надолу към дерето, побегнахме ние след тях и докато ги гонехме, видяхме така хвърлена една сърна”, каза Петров.

Като ловец с 13-годишна практика кметът знае, че животно, отстреляно по незаконен начин, не трябва да се мести, но решил да прояви самоинициатива: „Чудих се какво да права, няма телефони, няма обхвати в този дол, качих я в багажника и мислех да я закарам в Горското във Враца”.

Горските го изпреварили. Конфискували джипа, ловната пушка на Петров и трупа на животното. Какво точно е правил кметът в местност, отдалечена на поне пет километра от селото, и защо не е предупредил, че тръгва да преследва бракониери, тепърва ще установяват разследващите.

Той твърди, че нарочен.