Обвинената за десетки измами във "Фейсбук" Иванина: Аз никого не съм измамила
Според наши зрители тя е прибрала огромни суми пари с обещанието да им уреди да закупят евтино общинско жилище
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    7
2111481526.jpg

Миналата седмица в предаването „Тази сутрин” и в bTV Новините ви показахме измамени хора, които разказват как са платили между 8000 и 45 хил. лв. за закупуване на евтини общински жилища.

Всички те дали парите си на жена, която се представяла за близка на кмета на София Йорданка Фандъкова и на премиера Бойко Борисов.

Отново измама във "Фейсбук", този път за закупуване на жилищеЖена от София загуби всичките си пари и дори задлъжня, след като се довери на човек, когото срещнала в социалната мрежа

След няколко дни издирване, репортерът на bTV Стоян Георгиев успя да открие и да разговаря с жената, която беше посочена от потърпевшите като човека, който е взел парите.

Верка Стоянова е първата от няколко наши зрители, които се свързаха с нас, за да ни разкажат, че са били жертва на една и съща измама. Непозната жена, която се казва Иванина, спечелила доверието ѝ във „Фейсбук” и обещала да я уреди да си купи евтино жилище.

Иванина убедила Верка, че има близки отношения с Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, като Стоянова дори получила имейл от името на кмета на София, естествено – фалшив.

Верка дала 45 хил. лв. за жилището, което така и не получила.

2111481532.jpg

След като показахме Верка, още хора се свързаха с нас и разказаха, че са се доверили и дали пари на същата Иванина, за да ги уреди да си купят евтини общински жилища.

След неуспешните ни опити да открием Иванина на официалния ѝ адрес, от наши източници научаваме къде живее семейството ѝ.

Авторите на измамата с общински жилища уж събирали осиновени деца с родителите имОще по-неморална схема за изкарване на пари

На място на екипът ни им отваря непознат мъж, който твърди, че на адреса няма Иванина. След няколко минути обаче жената излиза.

Иванина ни кани в дома си, където живее със съпруга си и петте им деца.

2111481533.jpg

Жената представя съвсем различна версия на историята с Верка. „Ние имахме с нея съвсем други отношения. Пари в заем, но не и пари, за да ѝ уреждам такива работи”, твърди Иванина.

По думите ѝ тя е получила от Верка 10 хил., които „така се случи, че станаха 20 хиляди”. „Без срок за връщане”, пояснява Иванина.

Друг мъж твърди, че е дал на жената пари за общинско жилище, тъй като тя го убедила, че може да го закупи много евтино – на цени от 25 до 40 хил. лв.

„Никой за нищо не съм убеждавала”, заяви Иванина пред нашите камери.

„Аз общински жилища няма как да раздавам, защото самата аз нямам дом”, допълва тя, като отказва да коментира за какво са ѝ давали пари.

По повод твърденията, че Иванина урежда общинските жилища с помощта на кмета Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов, тя казва, че никога не го е правила.

„Аз не мога да се възползвам от името на г-жа Фандъкова и на г-н Борисов. И лично ще ги потърся, за да се извиня, когато приключат нещата, за замесване на тяхното име от моя страна”, допълва Иванина.

Жената е категорична, че никого не е измамила.

„Гледам си децата, имам пет деца. Работила съм сервитьорка, мъжът ми прави покриви. Аз никого не съм измамила. Аз мога да докажа, че с пари аз не разполагам”, допълва тя.

Иванина е категорична, че оттук нататък ще разговаря по темата само с адвокат.

Изправени пред неловка ситуация, потърпевшите имат труден избор – да признаят пред разследващите, че са искали да платят подкуп за евтин общински имот или да преглътнат, че са били твърде наивни.

  • 0
    7
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре