Общинско-частната детска градина в Перник ще бъде ремонтирана до 15 септември
"Едно лично инвестиционно намерение" нарушило "авторитета на много други хора"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Детска градина в Петник
Снимка: bTV

Сериозен ремонт ще бъде извършен в детската градина в пернишкия квартал „Могиличе”, половината от чиято сграда се оказа дадена под наем на местна активистка на ГЕРБ. След като вчера Румяна Гьорева обяви, че ще дари обновената част, в която трябваше да има частна градина, днес кметът Вяра Церовска обяви, че и в рушащата се „общинска” част до 15 септември ще бъде сменена дограмата, а фасадата ще бъде пребоядисана.

Родители заплашиха с протести заради разделянето на градината на две, а от БСП поискаха оставки.

След репортаж на bTV: Частната детска градина в Перник ще бъде дарена на общинатаТя е собственост на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Румяна Гьорева

„Отказват се – толкова. Приемаме техния отказ. Това се превърна от едно лично инвестиционно намерение в нещо, което наруши авторитета на много други хора”, подчерта Церовска след среща с родителите. Те, на свой ред, са категорични, че сегашната 30-годишна дограма е опасна за децата.

По повод искането на оставки кметът на Перник обвини БСП, че използва гнева на гражданите за политически пиар. Тя няма да подава оставка.

"Крадецът вика дръжте крадеца" е основен похват в работата на БСП, се казва в декларация на ГЕРБ по случая със скандала с детската градина.

Години наред от 1998 г. крилото в детското заведение в града пустее. През всичките тези години до 2015 г. общината се управлява от БСП и не е направено нищо за ремонта и пускането на крилото в експлоатация, посочват още от ГЕРБ.

Те отбелязват, че "за" процедурата са гласували и общински съветници от БСП, а трима от колегите им са гласували "въздържал се", а не "против".

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре