До момента Столичната община не е издала съгласувателни писма по Закона за събранията, митингите и манифестациите за 18 юни „София прайд“ и протестно шествие с „Да запазим децата от разврата”, като това означава, че не е допуснато съвпадение по време и място при провеждане на двете масови мероприятия, съобщиха от пресцентъра на СО.

От „Московска” 33 посочват, че служители на дирекция „Сигурност” и СДВР са се срещнали с организаторите на двете събития, като едва след ясни гаранции за сигурността на участниците ще бъдат издадени съгласувателни писма.

Заявените две шествия са с различни начални и крайни точки, като само една от точките на преминаване е една и съща и Столичната община е предложила на организаторите да променят само началните им часове, без да са променят първоначално заявените маршрути.

„София Прайд” все пак ще има лека корекция в началната точка – заради бирфеста в Княжевската градина, подкрепящите ЛГБТ каузата ще се събират откъм бул.”Васил Левски”, а не откъм бул.”Цар Освободител”.