Информацията за жена, починала заради липса на инсулин в с. Брезен, община Ардино, е беше потвърдена пред bTV от никого в Спешна помощ. По-рано областният управител на Кърджали Илия Илиев съобщи, че жената, която е инвалид, е починала.

Според информацията на bTV вчера от Спешна помощ – Кърджали са достигнали до нея, но тя е отказала да се качи в техниката на пожарната и да стигне до болницата.

По-късно и самият Илиев заяви, че няма смъртен случай в община Ардино. „Жената, за която постъпи информация, че е починала сутринта в село Брезен не беше официално потвърдена и веднага започнахме да търсим потвърждение от 112, но тази информация не се потвърди”, подчерта той.

„Ние успяхме да се свържем с хора от населеното място и те потвърдиха, че жената е жива и е добре”, обясни Илиев. По думите му синът на жената се е придвижил до нея и е успял да ѝ занесе инсулин.

Междувременно два хеликоптера помагат на крайно нуждаещи се в община Ардино. В хеликоптерите ще има и храна, която ще бъде пусната на определени населени места, обясни депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Живот без инсулин в бедствието

Байер и Зекие са диабетици на инсулин. Изписани са от болницата в Кърджали по тяхно настояване, защото болницата е препълнена с пациенти на хемодиализа. Сега ще вървят 4 километра през преспите, за да стигнат до селото си Каменарци.

„Ако бяхме в селото, а не в града, откъде щяхме да вземем инсулин. Нашето село е най-бедстващото, токът ще бъде възстановен най-рано след 10-15 дни”, казва Байер.

По данни на община Ардино и в момента в селата има диабетици на инсулин, до които е невъзможно да си стигне.

Десетки хиляди остават откъснати от света в Кърджалийско. Екипи на енергото от цялата страна се опитват да възстановяват скъсаните електропроводи. Възстановяването ще продължи дълго.

Екипите ходят пеш с часове в преспите, за да стигнат до мястото на аварията. Днес имат късмет, че срещат закъсалия екип на „Гражданска защита”, които ще им извозят поне техниката с верижната си машина.

  • Бургас е много по-готов за зимата от миналата година, обяви областният управител
  • След водата в Белозем остана калта
  • Бедствено положение в Белозем след пороите (СНИМКИ)
  • Община Карлово обяви частично бедствено положение заради пороите (СНИМКИ)
  • И Добрич отбелязва годишнина от унищожителното наводнение
  • Втори ден градушка в Ерма река, посевите са унищожени (СНИМКИ)
  • Армията е готова да помага на населението при усложнена обстановка
  • Възможни са повишения на речните нива на места в страната
  • Мездра остава в бедствено положение, чака нови порои
  • Дъждът в Северозападна България спря, разчистват и оценяват щетите