Обезопасяват със специални мрежи пътя в Кресненското дефиле. Пътуващите за Гърция и обратно трябва да се съобразяват с въведените ограничения.

Заради ремонта участъка преди Кривия тунел в посока Гърция двете пътни ленти са стеснени, затова и скоростта е ограничена. Ремонтът ще продължи през целия август и трябва да приключи до 9 септември.

Само по чудо многото инциденти с падащи камъни завършват без жертви. Автомобилът на семейство беше смазан, а при друг случай огромен скален къс влетя през прозореца и падна върху предната седалка на бус с работници.

Общо 15 са участъците с опасност от падащи камъни в района. Подготовката за поставяне на високоякостните мрежи започва с обрушване и почистване от дървета.

Точно в 10 часа пътят за Гърция беше затворен. Спирането на движението се повтори няколко пъти. Докато някои проявиха разбиране, други недоволстваха, че ремонтът започнал точно в петък.

„Водачите да очакват, че ще има спирания, но очакваме спиранията да са в порядъка на 20-25 минути, но не повече от 30 минути, когато обрушим откоса за по-бързото разчистване”, посочи инж. Теменужка Филипова от пътното управление в Благоевград.