Напрежение в Резово заради събарянето на култов рибарски клуб. Намерението на общината да разчисти терена около границата предизвика обществено недоволство. 

Повече от 20 години на метри от граничната река Резовска е скътан клуб, достъпен само за запознати. „Пускали сме хора, но само приятели. По принцип не е заведение”, коментира Христо Тодоров.

Васил Георгиев – Васко Паяка добавя, че преди всичко е било пущинак. Писателят Боян Биолчев коментира: "Човекът си вади някой лев за преживяване. За мен е изненада, че въпреки забраната в държавата да се извършват строителни работи, тук кипи могъщ труд, в подходящо време за вдигане на прах". 

"Ще се почисти, ще стане като отсреща, като при комшиите. Идват туристи и казват: "Как можете да търпите, в началото на ЕС такова нещо!" и се реши да се почисти терена", коментира кметският наместник на Резово Георги Чавдаров. 

От общината са категорични, че теренът със статут на земеделска земя ще бъде облагороден и на него няма да се строи. Но не всички вярват.

Според режисьора Евгений Михайлов някой е хвърлил око на това място. „Този, който къса билетчета в продължение на години и печели стотици хиляди левове от това, че през частния му имот се минава, за да се стигне до плажа на Силистар, който е изключително държавна собственост".

Багерът днес дойде, но не събори постройките, поне до утре.