Наказаха снегопочистващата фирма в „Люлин”
Десетки пострадали минаха през травматологията на "Пирогов"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
София през зимата
Снимка: bTV

Санкция ще получи фирмата, която почиства от сняг най-големия столичен жилищен комплекс – „Люлин”. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова. Причината е зле свършена работа по време на изключително тежкия за шофьорите вчерашен ден.

„Вчера специално съм поискала да не се заплащат обработките в „Люлин”. Там не се справи фирмата, определено”, заяви градоначалникът. Тя подчерта: „За несвършена работа ние не плащаме”.

София през зимата
Снимка: bTV

По думите й 160 снегорина и над 1000 души работят цяла нощ, за да бъде градът проходим. Към 7 ч. градски транспорт върви навсякъде, освен от Банкя до Клисура. Чистят се спирки и подлези, започва премахването на снега и от тротоарите.

И днес зоните за платено паркиране няма да работят.

България се събужда под снежна блокадаНяма бедстващи хора, но придвижването е силно затруднено

Снегорини ще влизат и в основни улици по кварталите, но приоритет ще са тези пътни артерии, които се използват от обществения транспорт. Опесъчени са пътищата в природен парк Витоша –„ Драгалевци  -Алеко“и „Бояна -Златни мостове“.

София през зимата
Снимка: bTV

Фандъкова призова шофьори и пешеходци да бъдат много внимателни: „Моля всички да имат предвид, че се очаква да вали до обед. Довечера отново се очаква да започне да вали”.

Опасно студено време в цялата страна днесТази нощ се очаква преминаването на нов средиземноморски циклон, валежите отново ще се усилят

В кризисни центрове са спали 198 бездомни, които ще останат в обектите и през деня.

Двойно по-голямо от обикновеното е натоварването на травматологията на "Пирогов", каза пред bTV директорът  на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Той предупреди, че през следващите дни температурите ще падат още и това повишава риска от поледици. Най-честите травми са в областта на глезена, рамото, китката, а при по-възрастните - и тазобедрената става. Това са счупвания с дълъг период на възстановяване, подчерта медикът.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре