86-годишната жена, която в събота бе нападната и нахапана от два питбула в русенското село Червена вода, остава в критично състояние, предаде БГНЕС.

Димитрина Георгиева е настанена в интензивното отделение на русенската болница, след като претърпя над 3-часова животоспасяваща операция. Все още жената е с опасност за живота и едва след като се стабилизира, ще се мисли за пластични операции заради нахапванията.

Според информация от полицията пенсионерката е отивала до къща в съседство с дома на двата питбула. Жената е чукала по металната врата и е викала. В този момент през оградата е прескочило едното куче и я нападнало, а малко по-късно към него се е присъединило и второто куче.

Двете кучета са били отглеждани от 62-годишната Анелия Коева, леля на собственика на животните. По случая е образувано досъдебно производство.

Георгиева е получила тежки рани по краката и лицето, като е изгубила и много кръв. Според съседите, кучетата - Цезар и Клеопатра, не са показвали по-рано признаци на агресия.

Екип от общинския приют за животни заедно с ветеринарни лекари приспаха питбулите, за да ги извадят от къщата и да ги закарат в приюта. Четириногите ще останат там, докато тече разследването.