Мъжът, който кара в насрещното на магистрала "Хемус", е открит и ще получи глоба от хиляда лева. Клипът, гледан над 600 хиляди пъти в социалната мрежа, предизвика гневни коментари.

На клипа, заснет от водач на товарен камион,   се вижда как лек автомобил кара в насрещното към София и на няколко пъти се разминава на косъм от катастрофа, но човекът зад волана не прави нищо, за да напусне платното.

52-годишният нарушител е от врачанското село Три Кладенци. Днес той бе извикан в полицията в Ботевград, за да му бъде съставен акт. Твърди, че се изплашил и след това не могъл никъде да обърне.

„От какво точно е бил уплашен, не успях да разбера, малко неадекватно обясни нещата, да обърне назад и да тръгне в обратната посока”, разказа началникът на ботевградската полиция гл. инспектор Николай Симеонов. По думите му е възможно водачът да е пил, но няма как да се докаже в настоящия момент.

Според последните поправки в закона, освен паричната санкция от хиляда лева, мъжът ще бъде лишен от права за три месеца. Книжката му бе отнета още днес, защото има и неплатена глоба за друго нарушение.