Крайно разочарована съм от това, което видях на атракциона при пещерата Леденика. През 2011 г. аз подписах договора за реализацията на проекта, но между него и това, което е реализирано на терен, има пълно разминаване - изпълнението на проекта представлява бутафория. Това е обобщила министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при инспекцията на туристическата забележителност днес, съобщиха от Министерството.

Проектът "Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика - туризъм без сезони" се изпълнява по Оперативна програма "Регионално развитие" и е на стойност 5.1 млн.лв. Лиляна Павлова е обяснила, че и като народен представител, и сега като министър получава сигнали за нередности на Леденика. "От видяното сега се убеждавам, че те са основателни", е посочила Павлова.

В Управляващият орган на Оперативната програма има четири сигнала, по които предстои окончателно произнасяне, но към този момент има предложение за пълна финансова корекция за някои от дейностите по атракциона. "Фигурите, които виждам се разпадат още отсега, но все пак до окончателното завършване на обекта, което трябваше да е през 2013 г., впоследствие до края на тази година, има още време да се поправят и отстранят част от нередностите", смята министърът.

Министърът е определила като опасен за ползване т.нар. "Охлюв" - амфитеатър, особено от деца, тъй като наклоните и неравностите са големи. Детската площадка е единственото безопасно място, смята тя.