Кутия с любовни послания отвориха в навечерието на празника на влюбените в чепеларското село Забърдо. Идеята за "Банката с любовни послания" тръгва през 2010 година. След няколко години прекъсване, празникът е възстановен.

Банката за любовни послания, във форма на сърце, е закачена на прочутото забърдовско виенско колело, което привлича хиляди туристи.

Любовните думи ще бъдат залепени в специална книга и пазени в кметството, така че след години всеки да може да си припомни какво е писал до своя любим или любима.

„Това е четириъгълника на любовта, значи имаме една кутия, в която хората си пускат желания и казват кой за кой иска да се ожени младежите, после ги въртим на това колело забърдовското нашето , тука ги венчаваме”, каза кмета на селото Валентин Черпоков.

В навечериета на празника на любовта имаше и конкурс за най-дълга целувка. Митко и Румяна са заедно  повече от половин век, но са запазили любовта си. „Ние в най-трудните години сме се оженили, много трудно сме изкарали, трудности, безпаричие, но любовта си е любов”, казва тя.

Поздрав за влюбените имаше и от Забърдовски баби.