Криви колчета и спорна велоалея: Как се ремонтира ремонтираното в София
Решенията от "Московска" 33 предизвикаха недоволство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    1
Велоалея на Раковска
Снимка: bTV

Серия от некачествени ремонти в София – за седмица поправки претърпяха няколко завършени обекта.

Вече ви разказахме за криво поставените колчета в подлеза на НДК, които взривиха общественото недоволство. Днес всички 25 колчета вече са в права линия.

На метри от НДК още един проект разбуни духовете – алея за колоездачи на почти половината платно затрудни трафика. Няколко седмици, след като беше начертана, от общината я коригираха.

След обществения шум: Кривите колчета в подлеза на НДК вече са в права линия„Защо трябва безобразията да се случват, обществото да се възмущава и едва след това фирмите изпълнители да се сещат, че може би има по-цивилизован начин, по който да си вършат работата?, питат от „Спаси София“

Най-недоволни са шофьорите. „Възможни са известни затруднения за автомобилния трафик, но съм сигурен, че с течение на времето ще се регулира този процес”, каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Велоалеята ще бъде готова до две седмици.

„Столична община предпочете да си прави нещата по свой начин. Заради това, първо, отнесе обществено недоволство. Второ, се наложи да коригира неща, които вече е направила”, коментира Гергин Борисов от „Спаси София”.

А качеството се гарантира с контрол. За всеки обект отговарят както независими фирми, така и общината. Всеки некачествен ремонт е връщан за преизпълнение.

  • 1
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре