Кошмарно пътуване с влак от Пловдив за Пазарджик. Зрители се оплакаха как 36 километра са пътували 3 часа и 40 минути в купета с минусови температури. Железницата отхвъри обвиненията.

Мария Петрова всяка вечер пътува до Пазарджик. В петък потегля от Пловдив в 19 и 35 - и  по разписание трябва да пристигне в 20 часа и 20 минути. На гара Стамболийски влакът внезапно спира и остава там два и половина часа.

„Отидох до началника на влака, който каза, че диспечер НЖК на гара Пловдив задържа влака без основателна причина”, каза пътничката.

Навън е минус 15 градуса. По време на престоя купетата не се отопляват и хората вътре студуват. Опитите им да намерят спасение в чакалнята на гарата също са безуспешни.

Нито един от дежурните телефони, посочени във влака, не отговаря на повикванията. Затова Мария е принудена да търси помощ от телефон 112, но и от там я уверяват, че не могат да й дадат информация защо влакът не тръгва.

Цялото пътуване продължава 3 часа и 40 минути.

От БДЖ „Пътнически превози” отрекоха всички обвинения. В писмено становище от компанията твърдят, че влакът е бил на гара Пазарджик в 21 часа и 38 минути, а по време на престоя на Стамболийски купетата били добре отоплени.