Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представи новата си книга в студиото на „120 минути”. Цонев, станал популярен като „кметъла”, разказа за срещите си със звездите на тежката сцена, за личностите зад големите имена и как е пускал „Manowar” на Емир Кустурица.

Книгата „Кметълски истории” започва със спомени за вече покойният Рони Джеймс Дио. Музикантът, който почина преди 6 години, бе сред първите световноизвестни рокаджии, които гостуваха в крайморския град. Цонев си спомня как е завел Дио на ресторант в града, където той станал фен на калкана и червеното вино. „Дио първо дойде в общината и даде пресконференция. После го заведохме в един ресторант на морето и там стана фен на калкан с червеното вино. Все това си поръчваше”, разказва Цонев.

За личността зад звездата Дио той си спомня, че е бил „ужасно земен човек”. По думите му той е прекарвал часове наред в снимки с феновете си и давал автографи. „Аз съм това, което съм заради моите фенове”, е казвал музикантът. „Отношението към феновете отличава рок звездите. Не всеки го има. Затова ми е любим, беше най-стойностният човек”.

След 12 години „кметълстване” Цонев е категоричен, че не съжалява и не може да остане във властта, защото друго го иска.