Напрежение има по границата с Турция заради километрични опашки и задръствания през целия ден на пункта "Капитан Андреево".

Днес той буквално отесня заради хилядите гастарбайтери, чиято ваканция приключи и те вкупом тръгнаха обратно от Турция към Европа, където живеят и работят. Именно това масово пътуване създаде проблем, както за службите, така и за самите пътуващи

На Капитан Андреево днес не можеше и карфица да падне. Стотици коли, в колони и редици с часове пъплеха от първа до последна бариера.

За да стопят поне малко опашките, от граничната служба отвориха всички 10 платна за колите. Но не занижиха контрола. А претърсването на всяка кола за укрити хора отнема време.

Данните показват, че за последното денонощие на Капитан Андреево са влезли над 5000 автомобила, при средно- дневен капацитет на пункта - от 1500 коли.

Прогнозите са, че подобни транспортни тапи по границата с Турция ще има поне още две седмици. Затова съветът на властите е, ако ви предстои сега пътуване към Турция  на връщане да използвате обходен маршрут през Гърция. пътуването ще бъде малко по-дълго, но пък ще си спестите доста нерви от чакане.