Столичният булевард „Брюксел" ще бъде затворен частично от утре. Причината - строителството на естакадата към Терминал 2 на летище София.

От утре ще бъдат затворени 400 метра от булеварда. Движението ще се извършва двупосочно по временно пътно платно от западната страна на "Брюксел". То е само с две, а не с четири ленти.

Общината очаква затруднения в трафика. От „Московска” 33 съветват минаващите през района да използват метрото. Алтернативен маршрут е и старият път до летището, кoйтo e пo бyлевард "Xpиcтoфop Koлyмб".  За стария терминал ще се слиза по локално платно на долно ниво.

„Очакваме да създаде известни затруднения, тъй като трафикът по булевард „Брюксел” е сериозен. Затова препоръчваме на хората да използват алтернативите. А най-добрата алтернатива е метрото. Автобус 84, които стига до аерогарата, до двата терминала... Също така старият път за летището по „Христофор Колумб” също остава отворен”, каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Държавата започва да строи естакадата към Терминал 2 през 2004 г., но след пет години изграждането е замразено. Чак през септември миналата година проектът тръгва отново. Финансиран е от бюджета и струва малко над 13 милиона.

"Големият плюс е, че възможните ленти за движение се увеличават два пъти. По две в едната и в другата посока за Терминал 1. И по две в едната и другата посока за Терминал 2. Без проблемно и без светофарни уредби", коментира Емилия Цветкова, началник-отдел „Управление на собствеността" в транспортното министерство.