Изпълнителите на некачествени ремонти – без достъп до големи инфраструктурни проекти
До края на ноември ще има отпушване от "Каблешков", "Дондуков" и "Монтевидео", прогнозира Йорданка Фандъкова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    3
Йорданка Фандъкова
Снимка: bTV

Възложила съм да се възползваме от възможност в новия Закон за обществените поръчки - да не се допускат до участие в търгове за големите инфраструктурни проекти фирми, чиито договор е бил прекратяван заради некачествена работа. Това обяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

В началото на месеца тя развали 3 договора с две фирми – с "Пътища и съоръжения" за реконструкцията на бул. "Шипченски проход" и за поддръжка на една от зоните за текущ ремонт, и с "Пътностроителна техника" с договор също за текущи ремонти.

„Възползваме се от всяка възможност, налагаме най-строгите санкции и залагаме най-строгите условия в договорите“, посочи кметът, цитирана от „Фокус”. „Контролът върху качеството на ремонтните дейности е изключително сериозен”, подчерта тя.

По думите й само през последните 2-3 години са наложени санкции за над 2 млн. лв., като категорично не се плаща за лошо и некачествено свършена дейност.

Столичната община разваля три договора заради некачествени ремонти и лоша поддръжкаЗа ремонта на "Шипченски проход" ще бъде избрана нова фирма

Фандъкова обяви, че до 20 ноември ще бъде пуснато движението по бул. „Тодор Каблешков” от бул. „Братя Бъкстон” до „Кауфланд”. Цялостната реконструкция на кръстовището в района на Овча купел ще остане за лятото. Отново до 20 ноември ще е готов и последният участък на друг предизвикал огромни тапи булевард – „Дондуков”.

До края на следващата седмица ще е готов участъкът от „Монтевидео” до Нов български университет, а до декември ремонтът ще приключи.

  • 2
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре