Измамата с „лечебните” матраци продължава и във Видинско
Схемата е същата – десетки пенсионери са поканени лично и събрани в местния пенсионерски клуб
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
матраци, измама

След Оряхово, пенсионери в гр. Дунавци, Видинско също са измамени да платят за „лечебни” завивки, матраци и възглавници.

Схемата е същата – десетки пенсионери са поканени лично и събрани в местния пенсионерски клуб да им бъдат представени продуктите. За да мине омайването необезпокоявано, търговците настояват всички да изключат мобилните си апарати.

Измамници лъжат възрастни с оферти за "лечебни" матрациФирма им продала завивки и постелки срещу кредити за две години

След като съобщават сумата от 2800 лв. търговците решават да им направят и „промоция.” За комплект от матрак, възглавница и завивка им искат 1300 лв. Дори им предложили лотария – който изтегли печелившо билетче получава намаление от 300 лв.

Собственици на луксозната стока стават няколко души. „Сложих го на спалнята си, обаче то взе да ме задушава и аз не посмях да стоя дълго време”, описва Бориска Борисова. След като се усъмнила прочела договора си за покупката и разбрала, че дължи 1750 лв. От тях 1300 за фирма „Премиум”, а другата за банката.

В банката разбира, че няма кредит на нейно име и тя връща стоката. Спасява се заради бързата си реакция и неизтеклия срок за одобрение на кредита. Така се отървават и останалите.

С жалбите се занимава Окръжната прокуратура във Видин. Проверката по тях обаче все още не е приключила.

По жалби на излъгани в Монтанско пък от Комисията за защита на потребителите е заведен колективен съдебен иск. В много от случаите потърпевшите върнали парите си със съдействието на комисията.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре