Издирват собствениците на незаконния строеж на Калиакра
Работата по обекта продължава въпреки, че не се виждат работници
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Строеж на Калиакра
Снимка: btvnovinite.bg

Полиция и прокуратура издирват собствениците на незаконния строеж на Калиакра. В няколко репортажа ви разказахме за строителството, което се извършва в две защитени зони и въпреки констатациите на институциите, че се строи без надлежни документи, работата на обекта не спира. 

В края на август общинската администрация в Каварна и РИОСВ-Варна установяват, че започналото строителство е незаконно.

През нощта: Незаконният строеж край Калиакра се е сдобил с бетонна плочаАдминистративната сграда е в терен, който е в две защитени зони

За по-малко от месец незаконният строеж вече е завършен. През почивните дни работници са сложили и покрива. "Строежът при всяка проверка се вижда, че расте, но не сме констатирали в изключение на един ден на строителство, на хора, които строят", заяви Костадин Костов-главен специалист отдел "Устройство на територията" в община Каварна.

Миналата седмица кметът на Каварна е издал две заповеди - едната за спиране на строителството, а другата за доброволно премахване на незаконния обект.

"Към момента не ни е известно да са връчени на лицата, които са собственици на имота и инвеститори на строежа", коментира още Костов.

Съмнение за незаконно строителство в защитена зона КалиакраСамо за ден работници са започнали ударни изкопни работи, а целта е набързо да се излее плоча и да се построи сграда.

За да бъдат връчени заповедите, от общината търсят съдействието на органите на реда и прокуратурата.

Лепили сме заповеди, констативни протоколи на обекта, премахват се и строителството продължава”, описва ситуацията специалистът.

Собственици на терена, в който се строи са две физически лица, които живеят в чужбина.

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре