И в Малката Москва са притеснени след атентата в Питер
Руснаците се надяват в Поморие да остане все така спокойно
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Малката Москва
Снимка: bTV

Експлозията в метрото в Санкт Петербург намери отзвук и в квартала Малката Москва в Поморие, който е населен предимно с руснаци.

Голяма част от тях едва преди дни са пристигнали тук за лятото. Всички, които срещнахме и с които говорихме, се обединяват около версията, че случилото се в метрото в Санкт Петербург е терористичен акт.

Експлозиите, според тях, са много добре планирани и са били насочени срещу туристите, защото по времето, в което са се случили, местните хора обикновено са на работа.    

Това е предполагаемият атентатор от Петербург22-годишният Акбаржон Джалилов е роден в Киргизстан, но вероятно има и руско гражданство

„Това са млади хора и то в центъра на града - все едно да се случи на Биг Бен в Лондон! Изпитваме по-скоро негодувание, че хората по света започнаха да приемат терористичните атаки за нормални, никъде няма протести срещу тях. А това е обидно!", коментира Лариса Симеонова.

„Взрив, който може стане навсякъде! Надявам все пак в Поморие да не се случи, тук е спокойно и го няма напрежението като в Русия... Зад сериозните работи, винаги стоят пари. А зад парите стоят политици!", каза пред камерата на bTV Михаил Петров.   

Руските граждани тук са съпричастни с трагедията и настояват бързо да бъдат разкрити тези, които стоят зад този акт.        

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре