И таванът на Етнографския музей пред срутване
Вчера при инцидент в Националната библиотека пострада човек
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Таванът на Етнографския музей
Снимка: bTV

Само ден след инцидента в Националната библиотека, протече таванът и на Националния етнографски музей. И там не е правен основен ремонт от години.

Части от покрива на Националната библиотека продължават да падат и днес, след като вчера парче от тавана се срути върху читател в залата за периодични издания. Причина за инцидента - амортизирана конструкция и силно снеготопене. Културният министър обеща ремонт.

Падна таван на читалня в Националната библиотека, един човек пострадаПокривът на сградата отдавна има нужда от ремонт

„Моето обещание е, че този ремонт на всяка цена трябва да се направи! Защото рискуваме човешки живот! Настръхна ми косата като видях този оберлихт и хората долу, които четат”, каза пред bTV Рашко Младенов.

Нужни са поне 200 хиляди за цялостен ремонт.

Ремонт на Националната библиотека ще има, обеща министърът на културатаПокривът на библиотеката отдавна тече и трябват едни 200 000 лв., за да се направи ремонт, каза Рашко Младенов

Таванът на Етнографския музей също е на път да се срути. Засега обаче само тече. Протеклият таван доведе и до падането мазилката. Служителите се опитват да спасят паркета на залата с поставянето на пластмасови кофи. Таванът прокапал вчера - по време на официална изложба с 250 гости.

Покривът и водосточните тръби не са пипани над столетие, ремонт не е правен заради крайно недостатъчния бюджет на Българската академия на науките, която отговаря за етнографския музей.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре