Гетото в Гърмен продължава да расте, върлува и хепатит
18 месеца след протестите на жители от общината те отново се оплакват от бездействието на кмета Минка Капитанова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111232205.jpg

Година и половина след бунта в общ. Гърмен срещу ромското гето почти нищо не се е променило. Тогава бяха съборени десетина къщи, с обещание, че общо ще бъдат премахнати 124 незаконни ромски постройки.

Сега 18 месеца по-късно жителите на общината се оплакват от бездействието на кмета Минка Капитанова, която на последните местни избори беше преизбрана заради обещанията си да се справи с този проблем. Според местните тя отказва да говори с тях, бяга, крие се и от гражданите, и от медиите.

Година по-късно, Гърмен отново се вдигна на бунтЖителите на града искат незаконните ромски постройки да бъдат разрушени

Хората се притесняват и от опитите да се създаде ново гето само на няколко километра от вече съществуващото такова край Дъбница. Там има няколко незаконни ромски постройки, които постепенно се разрастват. Кметът на Дъбница също е неоткриваем.

Междувременно строителството в ромската махала в Гърмен кипи с пълна сила, а отскоро местните жители са притеснени от нов проблем – сред ромите е тръгнала епидемия от хепатит А.

2111232204.jpg

Към този момент има общо 12 деца, които със сигурност са болни от хепатит, като до края на седмицата се очаква да станат повече. Според местните жители крайният срок за дезинфекциране на ромската махала е бил вчера, но не е ясно дали това е изпълнено.

Жителите на Гърмен се заканиха, че ако Минка Капитанова не изпълни обещанията си, ще искат оставката й.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре