Независимият кандидат Десислава Иванчева печели изборите за кмет на столичния район „Младост”, предаде „Фокус”, като цитира лидера на „Нормална държава” Георги Кадиев. Новата формация на депутата подкрепи лидера на протестите срещу строителството в квартала на предсрочния вот.

"До момента от обработените протоколи в 116 секции резултатът е: Деси Иванчева - 27 566 гласа. Мария Илиева- 15 895 гласа. Остават още само 9 секции", написа Кадиев.

Иванчева направи обрат на балотажа, след като изоставаше сериозно от Мария Илиева, издигната от ГЕРБ.

"Ще помоля всички граждани да станат и да продължим борбата си съвместно напред. Показахме, че когато гражданите се обединим и когато се събудим, ние сме силни. Показахме, че можем да покажем на политическите сили, че трябва да се вслушват в гражданския вот. Това не е вот за мен, това е вот за каузата, за "Зелен Младост"", заяви тя в ефира на БНР.

В „Младост” се стигна до предсрочни избори, след като жителите на квартала се вдигнаха на протест и кметът на района се оттегли.

Преди дни в ефира на bTV премиерът Бойко Борисов дебело подчерта, че наглед локалния вот в „Младост” е важен за партията.