Бих се кандидатирал за президент, само ако отново се появят лицата, които са омръзнали на всички. Ще отвея Плевнелиев, Кунева и Първанов, ако се явя с тях на избори – със сигурност ще съм с по-добър резултат от поне двама от тях. Това заяви бизнесменът Веселин Марешки на въпрос дали би се кандидатирал за президент на страната. По думите засега няма такива намерение, но би се кандидатирал, ако всички основни канидати са добре познатите политици у нас.

Той отрече нарочно да държи цените на бензина в бензиностанциите си ниски, за да спечели народната подкрепа и да я използва в предстоящи избори.

Според Марешки събраните подписи, в подкрепа на предложението му за референдум, са достигнали 400 хил. Предстои да бъдат проверени за фалшификати.

Веселин Марешки заяви, че не прави дъмпинг на цените на горивата, като продава литър бензин за 1.60 лв. По думите му се очаква цените да допълнително да падат и да стигнат до под 1.50 лв. Намерил съм балансът между това хората да са добре и аз да имам финансова изгода от търговията. Твърди, че купува горива от прекупвачи и обещава допълен спад в цените на бензина.