Не „кървав спорт” със залагания, а неуредени лични взаимоотношения – това според директора на Английската гимназия в Пловдив Николай Радев стои зад скандалното видео с бой на двама ученици пред публика. Пред камерата на bTV той посочи, че кадрите са от петък, но чак сега са придобили публичност.

Единият от участниците в схватката без правила е възпитаник на гимназията, а другият – негов познат от друго училище, уточни Радев. „Не е имало такава организация, каквато излезе по медиите, едва ли не със залагания”, подчерта директорът. Двете момчета имали спор в социалните мрежи, който пренесли на открито място на 500 метра от школото.

Николай Радев каза, че не е разпознал свои ученици сред „публиката”, но именно след сигнал от децата зам.-директор, двама учители по физическо и полиция са прекратили боя. Органите на реда и прокуратурата няма да се занимават със случилото се. Момчето от Английската е определило пред директора действията си като „келешка постъпка”.

Предстои педагогически съвет, като класният ръководител е предложил последно предупреждение за преместване в друго училище. „Ученикът вече е подал документи за елитен английски университет”, отбеляза Радев и коментира, че наказанието вероятно ще го стресне достатъчно, за да не се замесва повторно в подобни ситуации.