Най-после развитие по случая с пребитото възрастно семейство от врачанското село Малорад в началото на годината. Наглият грабеж бе една от причините жандармерията да тръгне по селата. Добрата новина е, че вече е установен извършителят. С помощта на дарители къщата на семейство Лесичкови е заприличала на непревземаема крепост.

Домът на семейството е опасан с решетки. Те са на прозорците, на входа към мазето, една от дървените врати към стаите е заменена с метална, предстои да се монтира и втора.

След репортажа по bTV анонимен благодетел изпратил работници да укрепят къщата срещу крадци. Възрастните хора не знаят името на човека, но му благодарят от сърце. Въпреки че нападението в края на януари не им дава покой. Тогава неизвестни ги пребиха, като си тръгнаха с 5000 лева.

От прокуратурата съобщиха за bTV, че веднъж разследването е било прекратено, но впоследствие е било възстановено, тъй като от полицията са представили неоспорими данни за извършителя. Първоначално се смяташе, че са двама или трима, но засега версията за съучастници не се потвърждава. Невероятно, но факт, самите униформени пък дошли лично и дали отчет на Лесичкови и болната им дъщеря Петя докъде са стигнали.

Засега името на извършителя не се споменава, за да не се пречи на разследването. Той живее в друго населено място, но има близки в Малорад. Наложено му е ограничение да пътува зад граница. Защо не е задържан за постоянно в ареста, засега не е ясно.