Дилемата павета или асфалт продължава успоредно с ремонта на булевард „Дондуков”.  Върху вече ремонтираната  част - в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител" , столичаните стъпват по гранитен паваж. Тази седмица, обаче от общината помолиха специализирания експертен съвет в Министерството на културата да им разреши отсечката от улица „Раковски” до булевард „Васил Левски”  да бъде асфалтирана. Кръпка или необходимост е това?

„Там е изключително тежък трафика, а самата отсечка вече не е толкова в сърцето на града и не е в резервата Древна Сердика, какъвто е случая с отворената отсечка на булеварда”, обясни Евгени Крусев, зам-кмет по транспорта.

Според властите така ще се намали шумът и прахът. Но от организацията "Спаси София" не са съгласни.
„Смятаме, че целият проект нарушава архитектурния облик на булеварда.Имаме част само с павета, имаме част, която искат да е комбинирана, имаме част, която е само с асфалт, вече е нарушен архитектурния облик. Нормално е да се избере едно и да се придържаме към него”, смятат от организацията.

Хората, чийто живот е минал край булевард "Дондуков", се двоумят, а загрижените за ремонта столичани са единодушни, че от общината трябва да обърнат внимание преди всичко на качеството на настилката, била тя павирана или не.