От днес започва ремонтът на третия участък на столичния булеварда "Цариградско шосе". Той ще обхване разклона за телевизионната кула, до отбивката за квартал "Изток" и "Интерпред".

Неподходящо време за ремонти, лоша организация и закъснения за работа като последствие. Това са основните оплаквания на шофьорите, които днес завариха северното платно на Цариградко шосе в ремонт.

Още рано сутринта се образуваха колони от автомобили по южното платно на Цариградско шосе. Дори и бавно обаче, колоните се движат.

Градският транспорт също се движи със закъснение в интервала от 10 до 20 минути. Варианти за обходни маршрути са успоредните булеварди „Шипченски проход" и „Драган Цанков"

През целия месец всички превозни средства ще ползват само южното пътно платно, което в нормални условия е само за изкачващите се в посока хотел "Плиска".

Инж. Васил Начевски, който работи по реконструкцията на пътния участък, препоръча да се използват алтернативни маршрути, въпреки че и те не са достатъчни да поемат трафика от „Цариградско шосе”. Ремонтните дейности включват реконструкцията на платната, тротоарните настилки и осветлението.

Очаква се до 10 септември да бъдат пуснати централните платна за движение.

Като част от временната организация, за около 15 дни се затваря и тунелът, който минава под бул. "Цариградско шосе" и отвежда движението към телевизионната кула до Семинарията.

При ремонта на новия затворен участък ще се извърши преасфалтиране, укрепване на основата, където има констатирана необходимост, смяна на бордюрите по цялото протежение, поставяне на нова еластична ограда.

Скоро ще започнат и ремонтите на „Руски паметник” и реконструкцията на моста на Захарна фабрика.