Денонощие на театрални и музикални постановки започва днес като част от тазгодишното издание на „Нощта на театрите”. В София акцентът на програмата е поставен върху няколко премиери, коментира в студиото на „Тази събота” актьорът Владимир Карамазов.

Според актрисата Теодора Духовникова едно от най-значимите събития в рамките на театралния маратон е изложбата на фотографа Павел Червенков – „Нощни персонажи”, в която могат да се разгледат портрети на посланиците на фестивала, както и кадри от едни от най-култовите представления на театрална сцена у нас през последните години.

Зрителите искат да видят повече стойностен театър, по-малко халтура. На повечето им липсва отношение в постановките. Така Владимир Карамазов разказа за наученото в проведена наскоро дискусия с актьори, преподаватели и зрители на тема „Театър 2016. Какво иска зрителят?”. Някои хора са споделили, че гледат колкото се може повече и разнообразни постановки, за да могат да изградят собствения си стил. Мнозина са споделили, че това, което има липсва най-много в българския театър е повече информация за постановките в интернет, както и да могат да си купуват билети онлайн.