12-годишното момче, което вчера беше засечено от екип на bTV да кара кола в Сливенско, не е изключение. Учители на малолетния шофьор твърдят, че деца често сядат зад волана, дори със знанието на родителите им.

В училището в квартал Речица темата за малолетния шофьор е най-коментираната. Палаво дете, което няма сериозни провинения - така класната ръководителка Станка Груноваописва 12-годишното момче

"Естествено, че се притесних, още повече, че това не са единични случаи. Много често сме го коментирали с децата", каза учителката.

Тя и колегите й са притеснени, защото това не било изключение. Често малолетни сядали зад волана.

„Децата продължават да си карат и мотори и то със знанието на родителите. В момента Станимир мисля че се казваше единият, който кара мотор, и то със знанието на родителите”, разказа директорът Николай Ботушаров. Става дума за 13-14 годишно дете.

След инцидента вчера, колата, шофирана от 12-годишното момче, е спряна от движение. Ние обаче я засичаме из квартала, а шофьорът хвърля ключовете и бяга. Вътре е мъжът, дал на детето да кара. Възмущава се, че „дебнем хората”.

25-годишният мъж ще плати акт в размер от 100 до 300 лева. Учителският съвет ще наложи на малолетния шофьор наказание, а със случая се занимават от Детска педагогическа стая.