Министърът на транспорта от кабинета „Орешарски” и бивш шеф на Пристанище Варна Данаил Папазов се кандидатира за кмет на града. Той е номинация на Гражданската инициатива "Живот за Варна", предаде БГНЕС.

„Виждате ме тук пред вас, следователно съм приел поканата на Гражданската инициатива "Живот за Варна". Аз съм човек, който обича да работи. Приех предложението, което е изключително голямо предизвикателство за мен. Взех решението трудно, но няколко са причините за това и най-важната от тях е, че Варна се нуждае от много работа”, добави Папазов.

Според него морската ни столица е изключително занемарена: "Проблемите са трупани през годините, без да се търси трайно решение. Икономиката не върви, блясъкът изчезна, културният живот е пренебрегнат. Значимите спортни събития се ограничават само в Двореца на спорта и културата поради липса на друга инфраструктура”.

Той изрази мнение, че Варна е загубила съревнованието с Бургас.

„Другата причина, поради която приех това предизвикателство, е, че натрупах значителен опит през годините и вече мисля достатъчно бели коси. Не на последно място се съгласих, защото към мен се обърнаха хора с чисти помисли и истински загрижени за доброто на града, за неговото развитие”, каза още Папазов.