ДАМТН: Семейството с бебе заседнало в изправен асансьор в МС „Младост 1”
Причина за инцидента бил токов удар
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Асансьор на МС Младост 1
Снимка: bTV

Асансьорът на метростанция „Младост 1”, в който заседна семейство с бебе, е с изрядна документация и всичките му предпазни механизми работят. Това обявиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Според тях извънредното спиране е в резултат на токов удар.

Държавните експерти твърдят, че системата за двустранна връзка е сработила, но до пристигането на служители на поддържащата фирма на място „пътниците в асансьора са били излезли сами”.

Метрополитенът за асансьора: Нормална аварийна ситуацияТова не е пропадане, асансьорът е подминал спирката. Той е инспектиран редовно и е в пълна техническа изправност, заяви адвокатът на фирмата, която обслужва съоръжението

Асен Стоилов разказа пред bTV как той, жена му и детето им са преживели над метър и половина свободно падане в шахтата, последвано от престой без достъп на чист въздух.

Според агенцията обаче при днешната проверка и направени симулации всички системи на асансьора са сработили, а съоръжението е имало и „естествена вентилация”.

Асансьор с бебе пропадна на метростанция „Младост 1”Реакцията на натискането на спешния бутон беше бавна, а в метрото само повдигаха рамене, посочи пострадалият баща Асен Стоилов

Съоръжението е преминало технически преглед през септември м.г., а всеки месец поддържащата фирма е проверявала как работи то.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре