Четири столични квартала без парно заради авария
Очакванията са топлоподаването да бъде възстановено най-рано утре сутринта
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Без парно
Снимка: bTV

Заради авария на главен топлопровод в района, отопляван от ТЕЦ „Земляне“, хиляди домакинства в четири столични квартала са без парно и топла вода от вчера вечерта.

Става въпрос за кварталите „Стрелбище“, „Белите брези“ и „Красно село“, както и жителите на „Гоце Делчев“ в карето между бул. „България“, ул „Славовица“, ул. „Луи Айер“, ул. „Хенрих Ибсен“, бул. „Гоце Делчев“. В късния следобед към картата на засегнатите квартали бяха добавени и части от още два съседни квартала.

Без топлоподаване са най-малко 24 хил. домакинства, четири училища и седем детски градини.

Без парно
Снимка: bTV

Въпреки че аварията е локализирана към 22:30 ч. вчера, по отстраняването ѝ се работи от тази сутрин, защото на мястото е имало автомобили, които трябвало да бъдат репатрирани. Според дружеството информация е имало навреме, а екипите са започнали работа при първа възможност.

Служителите на „Топлофикация“ се готвят за работа и през нощта. Оказва се, че спуканата тръба минава под частен имот и достъпът до нея е сложен. Очакванията са топлоподаването да бъде възстановено най-рано утре сутринта.

Без парно
Снимка: bTV

„Искрено се надявам, че аварията ще бъде отстранена в рамките на тази нощ“, каза и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

КЕВР изиска от „Топлофикация София“ информация за причините за липсата на парно Аварията засяга няколко столични района

От Столичния инспекторат по образованието обясниха за bTV, че часовете в засегнатите училища днес са били намалени. Ако положението се окаже сериозно, имат готовност да обявят извънредна ваканция в засегнатите училища. В детските градини минават на алтернативно отопление на ток, за да поддържат подходящата температура. Ако тя обаче падне под 18 градуса, ще се наложи връщането на деца, каза Ксения Семизорова, директор на детска градина „Детелина“.

Без парно
Снимка: bTV

Ако парното не бъде пуснато в рамките на 48 часа, абонатите имат право и на обезщетения.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре