След няколко дни ще пуснем и магистрала Марица. Така, че обещахме АМ „Люлин” – направихме я. Обещахме АМ „Тракия”, която не само направихме, но и ремонтирахме старата част. С лотовете на „Струма” вече имаме над 300 километра магистрали. Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на Лот-2 на АМ „Струма”.

Той не пропусна да коментира и качествата на новооткритото трасе: „Като гледам каква е гладка, няма наклони - изкушава за по-бързо каране, откриването на магистралата е в полза на туризма в района”.

„С пускането на почти 40-километровия участък днес завършваме заветната мечта да има магистрала от София до Благоевград, в резултат на което времето за придвижване между двата града ще е само 40 минути”, каза строителният министър Лиляна Павлова.

Тя посочи, че участъкът е бил най-сложният обект до момента с два тунела и седем изключително сложни съоръжения, едно от които е виадукт с височина над 50 м. Два големи паркинга в участъка на магистралата ще бъдат превърнати в специални тържища, на които земеделски производители да могат да продават продукцията си.

„Тук правя една голяма услуга на колегите от БСП, които казват, че асфалтът не се яде. С днешното откриване им давам по-голям старт за предизборната кампания, да са по-силни в доводите си, че ние само строим”, коментира Борисов.

„Утре откриваме с министър Москов една мини ядрена централа. Това, което десетилетия наред десетилетия се докарваха изотопи от чужбина в Александровка болница. Ще видите какво съоръжение стартира утре. Така, че не са само асфалта, жп линиите и пречиствателните станции. Стараем се, във всички сфери, но благодаря на всички партии”, каза още министър-председателят.