Болницата във Враца ще бъде оздравена с план за намаляване на разходите  
Има предложение и за обединяване на отделенията и оптимизация на администрацията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Болницата във Враца
Снимка: bTV

План за оздравяване на болницата във Враца предвижда намаляване на разходите за издръжка и за външни услуги. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, предаде БТА.

Той поясни, че днес се е срещнал с областния управител, с кмета на града, с директора на болницата и началниците на отделенията. В понеделник заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева ще се срещне с всички, работещи в болницата.

Болницата във Враца няма да затваря… засегаОт Здравната каса са превели дължимите пари по клинични пътеки, като сумата е около 900 хил. лв.

Министър Ананиев каза още, че е било предложено в болницата да се обединят отделения и да се направи оптимизация на административния персонал. Не е предвидено съкращаване на лекари, подчерта той.

Планът за оздравяване на врачанската болница, както и този за болницата в Ловеч, е съобразен с потребностите на населението, допълни министър Ананиев.

Общинските болници: Преструктурирането доведе до унищожаване на лечебните заведенияТехни представители се срещнаха днес със здравния министър Кирил Ананиев

В момента министерството води разговори с кредитори на лечебното заведение за вдигане на запорите, което ще позволи да се договорят средномесечни нива на погасяване, така че болницата да не генерира нов дълг, а успоредно с това да се върви към разплащане на старите просрочия и своевременно изплащане на заплати, е посочил той по време на срещата.

30 общински болници излязоха на протест (ОБЗОР)Дълговете им са около 100 милиона лева, почти половината от тях са просрочени

Някъде може да се наложи общинска болница да се преструктурира в диагностично-консултативен център, но само с решение на общинския съвет, подчерта още министър Ананиев.

Над 400 млн. лв. повече от предвиденото са били изразходвани през миналата година за болниците и за лекарства, каза той. За болниците са били предоставени 238 млн.лв. повече, а за лекарства - 187 млн.лв., а за тази година заложената сума за лекарства е 1 млрд.лв.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре