Без алкохол, пиротехника и твърди предмети на новогодишния концерт
Две редици тежка техника ще пазят празнуващите на пл. "Княз Александър Първи"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Сцената за новогодишния концерт
Снимка: БГНЕС

Строг пропускателен контрол ще има на традиционния концерт на площад "Княз Александър Първи" в столицата. От утре се въвежда и специална организация на движението в района на концерта.

От 14 часа ще бъде забранено преминаването по булевард "Цар Освободител" между площад "Независимост" и улица "Раковски". Затворени ще останат и части от улиците „Княз Александър I", „Леге", "Аксаков", „Дякон Игнатий" и „Георги Бенковски".

Сцената за концерта на "Княз Александър Първи" вече е почти готова. Никакви твърди предмети, оръжия, алкохол и пиротехника няма да се допускат на площада в новогодишната нощ. Ще се влиза през 10 пунка, изградени на подстъпите към площада.

От 14 ч. утре спират движението по бул. „Цар Освободител” Мерките за сигурност за новогодишния концерт на площад „Батенберг” ще бъдат затегнати

„Няма да бъдат допускани видимо употребили алкохол граждани, както и такива със забранени предмети - оръжия и предмети, които могат да бъдат използвани за оръжия - стъклени бутилки, пиротехника и малолетни лица без пълнолетен придружител”, обясни началникът на сектор „Сигурност” в СДВР гл.инсп. Пламен Колев.

В новогодишната нощ екипи на жандармерията ще пази входовете с тежка техника. Кучета ще следят за взривни вещества и оръжие, а цивилни полицаи ще се сред празнуващите. Две редици тежка техника ще предпазват празнуващите от злонамерено навлизане на други автомобили.

Градски транспорт в София – и в новогодишната нощВижте кои трамвайни, тролейбусни и автобусни линии ще работят

В ранния следобед утре районът около площада ще бъде изцяло затворен. Ще се паркира на пл. „Александър Невски”, на „Раковска”, „Васил Левски” и други.

От Столичната община препоръчват в новогидшната нощ да се използва градския транспорт.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре