Бедствено положение в Пазарджик заради боклука
Старото сметище трябва да бъде затворено в края на годината, още няма договор за новото
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Сметището в Пазарджик
Снимка: bTV

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви бедствено положение заради проблема с регионалното депо за отпадъци. Това стана на извънредно заседание на Общинския кризисен щаб за защита при бедствия, предаде БГНЕС.

Бедственото положение влиза в сила от днес и ще продължи седем дни.

До проблема със сметосъбирането се стигна заради директива на Европейската комисия, според от 1 януари трябва да се закрият всички сметища, които не отговарят на изискванията. От понеделник общините в Пазарджишка област трябва да извършват сметосъбиране и извозване към регионалното депо. Там обаче липсва оператор.

Проблеми с боклука изправят Пазарджик и Благоевград пред бедствиеВсички стари сметища, които не отговарят на изискванията на Европейския съюз, трябва да затворят в началото на годината

Обявяването на бедствено положение е наложително, категоричен беше кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

Кметът на Пазарджик призова кметовете на останалите 8 засегнати общини също да обявят бедствено положение, защото проблемът засяга цялата област. Следващият петък ще стане ясно дали бедственото положение ще бъде удължен.

„Частичното бедствено положение ще отпадне в момента, в който се подпише договор с оператор за новото депо. Тази процедура се обжалва и не можем да подпишем такъв договор“, коментира пред "Фокус" зам.-кметът Петър Петров.

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре