Автобусен "състезател" за кратко отвлече репортер на bTV (ВИДЕО)
Зрители сигнализираха за опасното каране по линията от София за Кюстендил
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    5
Автобус рецидивист
Снимка: bTV

След поредица сигнали за опасен автобус на пътя, екип на bTV тръгна по следите на нарушителя. Не само го открихме, но и се повозихме.

Срещаме автобуса-рецидивист по пътя София-Кюстендил.

Колата на bTV е обозначена и се движи плътно след рейса, въпреки това шофьорът не смъква скоростта под 100км./ч. Ограничителните табели в района са между 60 и 80 км./ч. Най-фрапиращо обаче е движението на автобуса в населено място. След табелата за Радомир, скоростта остава около 100, въпреки че в населено място ограничението е наполовина.

Автобус рецидивист
Снимка: bTV

Опитваме се да разговаряме с шофьора,  докато пътниците слизат на спирката в Радомир. Той обаче не пожела и дори затвори вратите и потегли с част от екипа на bTV в автобуса.

Това всъщност е опасно

Опасният автобус изпреварва Васил Цанов в събота следобед край Кресна. Заедно със семейството му се прибират от Гърция, когато колата му е избутана в банкета. 

"Самият автобус ускоряваше много бавно и не можеше да се прибира на време и засичаше коли. Пред него завой, излиза тир, тирът намалява, той така заби 1-2 коли и успя да се вмъкне", разказа пред камерата на bTV мъжът.

Получихме и друг подобен сигнал. По пътя София - Кюстендил и ограничение 60, рейсът се движи с поне 120 километра в час. 

Какво ще последва?

От фирмата превозвач проверяват дали и при трите сигнала шофьорът е един и същ. Той ще бъде наказан с предупреждение и евентуално уволнение.

"Нямам сила законова по друг начин да санкционирам шофьора. Другият вариант е вече на пътя пътните полицаи да го спрат в конкретния момент", призна управителят Георги Атанасов.

А пътниците в автобуса споделят, че не са усетили шофьорът да е карал особено бързо.

 

  • 0
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре