До този момент са почистени основно 32 километра речни участъци по река Владайска - в райони "Възраждане", "Сердика", "Оборище", "Подуяне" и "Витоша"; река Перловска - в районите "Средец" и "Оборище"; река Суходолска - в районите "Илинден" и "Надежда"; река Какач - в районите "Връбница", "Люлин" и "Надежда", съобщиха от Столичната община.

В момента се почистват основно участъци от реките Дреновичка - от вливането на река Ваташка до ул. "Сребърна", с дължина 1500 метра, и река Кътинска - от мост на ул. "Искърско дефиле" до вливането в река Искър, с дължина 1020 метра, дерето "Люти дол" - участък от ул. "Смесена китка" до ул. "10-ти километър". 

Изпълнява се и проектът за почистване и осигуряване на проводимостта на пет километра от река Искър в участъка от моста на Чепинско шосе до изградената корекция при Летище София. Дейностите са започнали през май, трябва да приключат през октомври и са финансирани с 1 579 293 лева.

През тази година ще се почистят и ще се осигури проводимостта на водата в над 160 участъка от речни корита с дължина около 95 километра, включително и целогодишна поддръжка на реките в централната градска част.