3 месеца до председателството: В НДК сa сменени 14 хил. кв. м. настилки
45 млн. лева е общият бюджет за ремонт
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Ремонт НДК
Снимка: Ладислав Цветков

Остават по-малко от 3 месеца преди началото на българското председателство на ЕС. В НДК, където ще се провеждат срещите, все още кипи усилен труд.

Работи се по окабеляването и системите за сигурност. Сменени са около 14 хил. квадратни метра настилка. 

Боил Банов: Има забавяне с ремонта на НДК, но ще се справим за европредседателствотоИма пари, преведени за ремонта, които са разходвани по други направления, призна министърът на културата

Зала 3 на НДК, в която ще се провеждат основните срещи, ще събира 300 души. Ремонтирано е всичко – от тавана до пода. Очаква се в средата на залата да се появи дъбова маса, на която да се провеждат срещите.

До стария мрамор, който се излъсква, са наредени нови гранитогресни плочки. Ескалаторите чакат опаковани.

Хората, които се готвят да посетят концерт в НДК в следващите месеци, трябва да са готови да преминат през строителна площадка.

Продължават ремонтите и пред централния вход на сградата и там, където ще се намира паркингът за официалните гости.

45 млн. лева е общият бюджет за ремонт на НДК, каза изпълнителният директор на НДК Ангел Митев. 

„Разгънатата площ на НДК е 123 хил.кв. м. От тях са подменени 14 хил. настилки. Обновени са камерите, инсталациите, подменят се конвектори, радиатори и всички нива от 8 до 4. Всички мраморни настилки си остават във същия вид, като се реставрират“, поясни изпълнителният директор и допълни, че всичко важно за сградата се запазва.

„От тези 45 млн. бюджет са изплатени 20 млн. лева“, посочи Ангел Митев. „Нямаме проблеми с плащането на заплатите на служителите в НДК. Имаме забавяне само в частта за ел. енергия, но се надявам, че през ноември, когато сме наситени със събития и имаме по-високи приходи, и този проблем да бъде изчистен“, коментира той.

До 15 ноември трябва да приключат ремонтите и после месец системите ще се тестват.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре