20 електробуса ще се движат в София до края на годината
През пролетта ще се удължи тройлейбусна линия, която ще свърже „Младост” 1 и 2
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
София
Снимка: iStock

Столична община ще проведе конкурс за нови 20 електробуса. Те ще се включат в системата на столичния градски транспорт по редовни линии до края на годината. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на международен форум в столицата за развитието на електрическата мобилност, съобщиха от Столичната община.

Над 125 млн. лв. ще бъдат похарчени за интегриран градски транспорт в СофияПроектът включва рехабилитация на трамвайни линии и доставка на нови трамвайни мотриси

Започнала е и процедура със "Столичния електротранспорт", който подготвя закупуване на още 30 електробуса. Тази процедура ще бъде обявена до два-три месеца. "Едновременно с това имаме планове за развитие на трамвайния и тролейбусния транспорт. През пролетта започва удължаване на тролейбусна линия, която ще свърже кварталите "Младост" 1 и 2", е съобщила също столичният кмет.

Електробус ще се движи тестово в СофияТой ще бъде пуснат в средата на януари и ще се движи по линията на рейс „84”

Приета е и схема за поставяне на над 60 зарядни станции за електромобили. Трябва да се подготви процедура за нейното изпълнение.

Чрез данъчни облекчения Столична община стимулира използването на електромобили и хибриди, се отбелязва в съобщението. Електромобилите, които са около 150 в София имат и възможност да паркират безплатно в зоните за платено почасово паркиране.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре