Бизнес с държавни пари ли е разяснителната кампания за референдума?
Инициативни комитета, съставени от хора, свързани с една и съща партия, се сливат за усвояване на по-голяма държавна субсидия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    4
Пари
Снимка: btvnovinite.bg

Бизнес с държавни пари ли е разяснителната кампания за референдума? Разследване на Мария Цънцарова установи, че инициативни комитета, съставени от хора, свързани с една и съща партия, се сливат за усвояване на по-голяма държавна субсидия.

Единната народна партия е регистрирала инициативен комитет, за да ни агитира да отговорим с „да” на въпросите от референдума.

2111201525.jpg

Още два комитета имат връзки с партията на Мария Капон – на Наташа Димитрова и Надка Готева.

Самата Готева била застъпник на ЕНП на предишните избори в Придоп. Членовете на комитета й са петима кандидати за общински съветници от ЕНП на последните избори в Пирдоп и Кюстендил, застъпници и партийни представители. Това прави осем от 21 души свързани с ЕНП.

2111201526.jpg

Другият комитет, този на Наташа Димитрова от Пловдив, включва кандидат за общински съветник от коалиция на ЕНП и бивш такъв, двама дарители на партията и жена, чиито имена съвпадат с имената на член на съвета на директорите на фирма, в която участва и съпругът на Мария Капон – Емил.

2111201527.jpg

Всеки от инициативните комитети получава пакет по 40 000 лв. за информационна кампания в медиите. Три инициативни комитета носят медийни пакети за общо 120 000 лв.

Друг председател на комитет Ангел Гаджев твърди, че седем инициативни комитета са си събрали медийните пакети в едно и така усвояват общо 280 000 лв. обществен ресурс, за да принудят медиите да им декларират вярност, защото „медиите били слуги на този, който подписва договорите”.

Силата да бъдеш информиран, bTV Новините
  • 0
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре