Разпоредиха проверка в затворите след репортаж на bTV
Материалът показа как затворниците си устройват купони зад решетките с дрога и чалга
  • Последни
  • Най-четени

  • 0
    0
затвор
Снимка: bTV

Министърът на правосъдието Мария Павлова разпореди спешна проверка в  затворите и затворническите общежития, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Затворници излъчват на живо как пият домашна ракия зад решеткитеНадзирателите са демотивирани, наказанията не спират нарушенията

„Повод за конкретната проверка е  излъченият на 17 март 2017 г. в сутрешния блок на bTV материал, озаглавен „Дрога, чалга и купон в пазарджишкия затвор“, в който бяха показани клипове, заснети на територията на затвора. По данни на ръководството на институцията, клиповете са били направени през август 2016 г”, обявиха от ведомството.

На затворниците в клиповете, които към момента изтърпяват наказания, са наложени дисциплинарни наказания за обидно отношение към ръководството на затвора, притежаване на забранени вещи и предмети, и неспазване на реда и дисциплината в помещенията, уточниха оттам.

В момента в България има 12 затвора, 23 затворнически общежития, от които 6 от закрит тип и два поправителни дома. Присъди очакват или излежават общо 7361 души.

За подобряване организацията на работа в местата за лишаване от свобода и спазване на постановения режим в Министерството на правосъдието ще се проведе национално съвещание, на което ще присъстват всички началници на затворите, казаха още от Министерството на правосъдието.

  • 0
    0
Още по темата