Разпитват свидетели по „Суджукгейт” в Добрич при засилени мерки за сигурност
Свидетелите са подложени на натиск и ще бъдат защитени, обяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    3
Добрич, Суджекгейт
Снимка: bTV

Прокурори от спецзвеното "Aнтикорупция" и глaвнaтa прокурaтурa рaзговaрят със свидетели по т.нар. афера със суджука. Има засилени мерки за сигурност заради натиск върху свидетелите.

От прокуратурата обещават защита на хората, които съдействат на разследването. Това обяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, която също е в Добрич.

Свидетели по „Суджукгейт” били подложени на натискПрокурори са в Добрич, за да ги защитят, обяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Досъдебното производство е срещу депутaтa от ГЕРБ Живко Мaртинов, който използвaл името нa премиерa Бойко Борисов зa нaтиск върху бизнесмени и оргaни нa държaвнaтa влaст.

Напрежението в Добрич нарасна миналия петък, когато  главният прокурор Сотир Цацаров поиска и получи имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Срещу него започна досъдебно производство за корупция и измама със суджуци. Той е изнудил местен търговец да му даде 4 тона суджук  с обяснението, че те са за премиера.

Живко Мартинов се сдобил с тонове суджук, като използвал името на Бойко БорисовГлавният прокурор Сотир Цацаров му поиска депутатския имунитет

„Всички 4 тона суджук са били представени на Живко Мартинов като предназначени за министър-председателя, извозени са били с бус от шофьор на народния представител до помещение, където самият народен представител е организирал сушенето на суджука. Проверкатата е показала, че дори един судужек не е достигнал до министър-председателя”, докладва в петък Цацаров.

От днес звеното „Антикорупция” на прокуратурата е в Добрич. Според обвинението  всички, които досега са оказвали съдействие на разследването, са заплашвани и подложени на натиск.

Живко Мартинов е разследван общо за 5 престъпления. Между тях и за натиск върху съда заради делото за катастрофата, по което бившият заместник-министър на финансите Красимир Катев е получил 3 години и половина ефективна присъда. Тя още не е влязла в сила.

Според обвинението, разпитите в Добрич ще продължат поне три дни.

  • 2
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре