Разказ от първо лице: Търсихме Росен Ангелов в радиус от 30 км
Цветан Цветков е един от петимата от село Луково, които бяха наградени от МВР за помощта им при разследване на убийствата в Нови Искър
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Росен Ангелов, издирване
Снимка: bTV

Обвиненият за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил търсен в радиус от 30-ина км, разказа Цветан Цветков – един от местните жители на село Луково, съдействали на полицията при мащабното издирване.

Цветков е от ловната дружинка на селото, а преди дни МВР му благодари официално, защото е помогнал в издирването.

МВР благодари на петима души за помощта им в ЛуковоВ селото беше намерено тялото на Росен Ангелов, издирван няколко дни за шесторното убийство в Нови Искър

 „Познаваме Балкана – да им покажем пътища, има много изоставени вили, пресечени местности, които трудно се достигат”, посочи той.

Росен Ангелов, издирване
Снимка: bTV

По думите му търсили Ангелов от Нови Искър до Луково, 30-ина км в радиус, като обръчът се е стеснявал. На въпрос как така Ангелов е намерен само на 500 м от вилата му при такова мащабно издирване, Цветков отговаря така: „Дали е намерен на 500 м или на 5 км, важното е, че е намерен”.

Къщата, в която беше намерено тялото на Росен Ангелов (СНИМКИ)Сградата е изоставена и се намира съвсем близо до другата къща, в която е живеел Ангелов

Цветков е засичал на в няколко пъти Росен Ангелов, но никой в селото не е знаел, че го издирват. По думите му Ангелов бил „приходящ”.

Цветков споделя още, че не е бил въоръжен по време на издирването, тъй като не са били тръгнали на лов за прасета, а имало и много други хора с пушки.

Цветков не се приема за герой. Скромно казва, че е изпълнил гражданския дълг като е помогнал на органите на реда.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре