Мащабна акция на спецпрокуратурата, полицията и жандармерията в Горна Оряховица срещу "ало" измамниците. Неутрализиран е и тарторът.

Полицията арестува двама съпрузи, уличени в телефонни измами. Разследващите намериха пари, злато, два скъпи автомобила и телефони на обща стойност около 200 000 лв. Къщата им е построена само за едно лято. Фамилията се води безработна, а в съседство е купила още един имот, който се ремонтира в момента.

Горна Оряховица призори беше обсадена от полиция и жандармерия. През целия ден са проверени десетки други адреси в района на жп гарата и кв. „Калтинец”.

Около 30 са задържаните на наша и на румънска територия. Всичките са български граждани от ромски етнос.

"Бяха задържани пет души в България. Те са т.нар. „мулета”. В Румъния бяха задържани пет души, които са от най-високото йерархично ниво в групата, включително и ръководителят на групата. Арестувани са повече от 23 души, които са т.нар. „въртачи”, обясни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

82-годишната Денка Пенева става жертва на измама преди четири години и още опитва да забрави. Жената е само една от стотиците жертви на измама а разбитата група е нанесла щети в размер на 2 млн. лв.

В операцията в Горна Оряховица участваха 140 души от всички ангажирани звена. Тя продължава, а утре се очаква срецпрокуратурата да излезе с по-конкретни данни от акцията.