Собственик на еротични барове и петима охранители бяха задържани за сводничество при акция на ГДБОП. Групата е набирала момичета за сексуални услуги срещу заплащане.

Цената била 100 лева, като са използвани специални помещения в клубовете. Половината от сумата оставала за момичетата.

Парите се събирали от охранителите и предавали на собственика на заведенията. По време разследването са установени и множество жертви на групата.

Двама от задържаните остават в ареста за 72 часа. Останалите са пуснати под парична гаранция.

Двудневната операция е осъществена на 29 и 30 януари. Престъпната дейност членовете на групата осъществявали на територията на София.

Специализираната прокуратура обвини петимата задържани за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и на 30 януари им повдигна обвинения. 2016 г. Според събраните до момента данни, от лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане.

В процеса на работата по случая в качеството на свидетели са разпитани над 30 души, а пред съдия от Специализирания наказателен съд - шестима. При разследването са установени и множество жертви на организираната група. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност продължава.