Работник загина при инцидент в „Брикел”
Пострадали са още най-малко четирима души, ремонтирали сероочистващата инсталация на теца
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Няма да има съкращения в Брикел

Един човек загина, а четирима други бяха ранени при производствена авария в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово днес следобед.

Инцидентът е станал около 15 ч. при ремонт на сероочистващата инсталация на топлоелектрическата централа, който е бил извършван от външна фирма.

По неизвестни засега причини голямо количество варовик се е срутило върху работниците.

Всички пострадали са от хасковското село Тянево.

Загиналият мъж – 44-годишният Сашо Недев, е от същото село. Той е баща на две деца. Работил е в Брикел от десетина дни по граждански договор по програмата за заетост на Бюрото по труда.

Един от пострадалите, Пламен Бонев, разказа за bTV, че огромно парче скала се е срутило върху тях, докато работят. Опитал се да помогне на затрупания мъж, но не успял.

Пламен се събужда в гълъбовската болница с натъртвания по цялото тяло и силни болки в крака, но е благодарен, че диша. Колегата му Сашо Недев няма този късмет. При инцидента днес той загива.

Гипсовата суспензия, която е била наслоена по тавана на цеха и стените, се е срутила и затрупала единия от работниците”, заяви окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

На мястото, където се е случила аварията, е имало много отпадъчни продукти, които не е трябвало да бъдат там. Работниците са влезли в помещението към сероочистващата инсталация, за да почистят след друга авария.

Небрежност - но от страна на кого - фирмата или хората, които са отишли да чистят - на този въпрос ще отговори следствието.

На мястото на инцидента днес бяха служители от Инспекцията по труда и от прокуратурата.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре